miercuri, 25 iulie 2012

Pentru oamenii mari!

Eu recunosc că sunt încă un copil atât la exterior, cât și în adâncul sufletului, forțat poate de împrejurări să se maturizeze, să calce pe propriile picioare fără a mai fii sprijinit de fusta mamii. 
Sincer nu mi-a păsat niciodată dacă cei din jur mă consideră o persoană matură sau încă o „puștoaică”, pentru că nu ceea ce văd ceilalți contează, ci ceea ce le demonstrezi tu. Adică? Nu contează că încă te uiți la desene animate și nu la știri, nu contează că stai pe net și joci Mario sau Zuma, ci contează că poți avea o discuție serioasă cu un om matur, ci că te poți descurca foarte bine dacă cineva îți pune în mână o factură și te pune să o plătești. 

Eu una aș vrea să rămân așa copil toată viața, pentru că exact asta e ceea ce te face să zâmbești în orice moment, indiferent cât de grea e situația, asta te face să dai încolo faptul că nu totul îți iese așa cum ți-ai propus. Uitați-vă la copii! Ei râd mereu, oriunde. Chiar și atunci când se lovesc, plâng câteva secunde, dar apoi revin la jocul lor inițial, lipsit de orice amenințare și uită că s-au julit sau au făcut buba. Le va trece vânătaia, pentru a face loc alteia. Dar asta nu contează, pentru ei este important jocul, plăcerea de a face ceva frumos, ce îi determină să zâmbească.

Vă pot da exemplul meu. Mie îmi place să mă uit încă la desene precum Viața cu Louie, Copii de la 402, Ce-i cu Andy, Spioanele atunci când am ocazia, îmi place să desenez și să cânt de nebună prin casă, mă joc toată ziua cu animalele, le pup și le smotocesc mereu, joc Sims și Diner Dash. Dar, când m-au trimis ai mei să fac piața, să plătesc o factură, să deschid un cont în bancă, să îi însoțesc la întâlniri importante, să le dau sfaturi în privința unor decizii, am făcut-o așa cum o face și un om matur. Și atunci când am aplicat pentru facultate în Marea Britanie, singură am umblat după toate actele necesare, singură am fost la translatori, notari, bancă etc. și am făcut ce aveam de făcut, fără a da greș. Si sunt încă un copil în ceea ce fac!


Așa că nu contează cât de copil pari, important este ca gândirea ta să fie, atunci când trebuie, una matură. 

sâmbătă, 21 iulie 2012

Un post incendiar II


Dacă Andrei a scris pe blogul lui că o să postez de acum încolo, încep să mă simt din ce în ce mai vinovată cu cât întârzii mai mult postarea. Așa că mi-am făcut timp pentru a sta în fața laptopului să scriu câteva rânduri. După o lună de studiu intens [:))] am reușit și cu Bacalaureatul. Slavă... mie mai mult... că am obținut o notă frumoasă, de care toată lumea este mândră. Așa că a trebuit să încep vacanța cât mai curând, o vacanță bine meritată.
Vacanța mea propriu-zisă a început super, așa cum își dorește orice viitor Arheolog, cu muncă pe șantier arheologic. Așadar:


Tabăra de Arheologie Experimentală „CronOs”
Păuleni-Ciuc - „Dâmbul Cetății” / „Várdomb”
Sat Șiomeni (Csikcsomortán) jud. Harghita
9- 16 iulie 2012

Organizată în imediata apropiere a sitului „Dâmbul Cetății”, de către Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni (Sfântu Gheorghe) și Administrația Fondului Cultural Național (București), Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” - Facultatea de Istorie (București), Complexul Muzeal Județean Neamț (Piatra Neamț) și Muzeul Brăilei (Brăila), cei 14 tineri, beneficiari ai acestei tabere am avut șansa de a cunoaște metodele de confecționare a obiectelor din materii dure animale utilizate în preistorie. La aceste cercetări au contribuit arheologii: Dan Buzea (MNCR), Corneliu Beldiman, Diana-Maria Sztancs (UCDC), Stănică Pandrea (MB).
Cam astea ar fi datele tehnice.

Pot să spun că drumul până acolo a fost luuuuuung (4 ore plictisitoare cu trenul, care păreau interminabile la un moment dat), însă a meritat pe deplin așteptarea pentru săptămâna ce avea să vină! 
Când am ajuns, primele persoane pe care le-am cunoscut au fost câțiva studenți din București, la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”. Sincer (și sper să nu îmi iau înjurături la faza asta) în primele două zile mie și lui Andrei ni s-au părut extrem de fițoși, exact genul acela de bucureștean care tot ce scoate pe gură sunt ori vrăjeli, ori glume de 2 bani. Țin bine minte cum la prima masă la care am stat toți, unul din tipi a făcut la un moment dat o glumă: sunt gras ca un biscuite în dungă. Vă dați seama că ăsta a fost pretextul nostru de râs pentru mult timp. Oricum, noi ne cerem scuze pentru asta! Ne-am dat seama că toți sunt băieți de treabă, cu capul pe umeri și cu care chiar ai ce vorbi, fără să te plictisești. Dacă stau să mă gândesc bine, toate persoanele pe care le-am cunoscut acolo au fost excepționale, oameni pe care chiar merită să îi întâlnești și cu care merită să ai cel puțin o discuție în viața ta. 
Cât despre activități, au fost interesante și captivante chiar și pentru cei care nu au nicio treabă cu arheologia sau istoria. Împărțiți pe două grupe, unii se ocupau, împreună cu domnul Stănică de o vatră veche de doar 6 ani, pusă strategic pentru a fi acum descoperită în tabără. Așa cum scrie și Andrei pe blogul lui, domnul Stănică este un om excepțional, care știe să te laude atunci când faci ceva bine, reușind astfel să te stimuleze. Și normal, cu o experiență de 25 de ani în arheologie, este șeful secției de Arheologie a Muzeului Brăilei.
A doua grupă s-a ocupat de prelucrarea osului și confecționarea a diferite obiecte din piele. Din os se făceau rondele, vârfuri de săgeți sau împungătoare, prin procedeele numite debitaj și fasonare, acest proces cuprinzând raclajul și abraziunea (nu-i așa doamna Diana? :P). Adică se lua una bucată piatră (gresie), un pumn de nisip și se freca osul pe gresie până ieșea dreptunghiul cerc. Andrei a făcut o inimioară superbă, care inițial era pană de chitară, dar a ajuns să fie purată de mine la gât. Din piele se făcea ceva la alegere: poșetă, tolbă etc. Iar la atelierul Adelei se făceau brățări sau alte podoabe din fibre. 
Deși eu, Andrei și încă doi băieți am lucrat zilnic la Secțiunea Vatră - unde domnul Stănică ne-a explicat de la punctul 0 cum se începe, face și termină o săpătură arheologică, cu explicațiile de rigoare - toată lumea a avut ocazia de a face ceva din os, fibre sau piele. 
Am tras cu arcul, cu sulița, am fost la expoziții în Miercurea Ciuc și la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, am vizitat Miercurea Ciuc.
Deși am stat la cort, unde alunecam în fiecare noapte de ajungem de pe verticală pe orizontală, „adunarea la careu” se dădea la ora 6:30 dimineața și vremea nu a ținut cu noi: ba era prea cald, ba vijelie, mâncarea foarte bună, oamenii foarte cumsecade și activitățile foarte fun au făcut săptămâna una superbă! Și, băieții de la București au gândit ceva super pe final, au compus mai multe cântecele, specifice pentru fiecare dintre organizatori, ca semn de mulțumire. Bravo lor! Mai țin minte doar atât:
În pădurea cu alune
Aveau casă Dan și Ale 
Vin studenții să le spună
Să săpăm și noi aici!


Björn (din Berlin) în prim plan și Andrei care dădea la lopată pe sit

O parte din organizatori (de la stânga la dreapta): Stănică Pandrea, Björn, Diana-Maria Sztancs, Dan Buzea, Corneliu Beldiman

Frumosul afiș CronOs



sâmbătă, 21 aprilie 2012

Să ne rugăm Sfântului Internetului și bolilor cu transmitere sexuală!

Sfânta Gertrude de Nivelles, Sfânta care patronează surifobia (frica de șoareci) a fost o persoană dedicată religiei și rugăciunilor încă din copilărie, dorind că devină călugăriță. În credința catolică se crede că Sfânta Gertrude are puterea de a goni șoarecii și șobolanii care se adăpostesc în case și hambare, iar pomenirea sa în rugăciuni duce la vindecarea de frica irațională de șoareci.

Sfântul Hubert, Sfântul patron al vânătorii și protector împotriva câinilor turbați era foarte pasionat de vânătoare încă din tinerețe, nici o altă îndeletnicire nu-i aducea atâtea bucurii și satisfacții precum hăituirea și uciderea animalelor sălbatice de pe întinsele domenii ale familiei sale nobile. Momentul revelator al vieții sale a fost cel din dimineața de Vinerea Mare, când nobilul Hubert urmărea un cerb, între coarnele căruia a văzut o cruce înconjurată de o aureolă de lumină; ajuns acasă află că soția îi murise. Îți vinde tot ce avea și se mută la o mănăstire unde trăiește în penitență, rugăciune și studiu. În perioada Evului Mediu, Sfântul Hubert a fost unul dintre cei mai celebrați și onorați sfinți ai Bisericii Catolice. Sfântul Hubert este de asemenea patronul vânătorilor, al blănarilor, cojocarilor, crescătorilor de câini precum și a protector împotriva turbării.


Sfânta Monica, Sfânta patroană și ocrotitoare a alcoolicilor a fost căsătorită în tinerețe cu un păgân cu apucături violente pe nume Patricius. Fire blândă, pioasă și iertătoare, Monica s-a rugat toată viața sa pentru îndreptarea și convertirea soțului său, care într-un final a acceptat să devină creștin doar pe patul de moarte. La fel s-a întâmplat și cu fiul său, Augustin, care în urma rugăciunilor mamei sale a renunțat la o viață plină de orgii, pentru a deveni într-un final o persoană sfântă. Din acest motiv, Sfânta Monica este considerată patroana și salvatoarea celor căzuți sub patima beției.


Sfântul Dominic Savio, Sfântul patron al micilor infractori și al delicvenței juvenile a murit la doar 15 ani, ultimele sale cuvinte fiind Nu vă întristați, nu aveți de ce, văd în aceste momente niște lucruri atât de frumoase încât nu am cuvinte să le explic. La scurt timp după moartea sa se petrec unele miracole atribuite grației și binecuvântării sale. Minunile li se intamplau tuturor celor care se rugau tânărului, astfel încât in anul 1950, Dominic este beatificat și patru ani mai târziu sanctificat de Papa Pius al XII-lea. 


Sfântul Isidor de Sevilla, Sfântul patron al Internetului a fost în tinerețe învățător,  scriitor și reformator. Sfântul Isidor a fost declarat de către credincioșii catolici drept Sfânt patron al Internetului.

Sfântul Brendan Navigatorul, a devenit Sfântul patron al balenelor în urma unei întâmplări ciudate. Sfântul Brendan străbătea Oceanul Atlantic cu scopul de a evangheliza toate insulele întâlnite în cale. La un moment dat a acostat pe o mică insulă pentru a oficia slujba de Paște. După ceva timp abia au descoperit că defapt acea insulă era defapt spinarea unei balene.

Sfântul Rene Goupi, Sfântul patron al anesteziștilor a fost medic într-un spital canadian.  Acesta a fost torturat cu cruzime până când a murit, deoarece a făcut semnul crucii deasupra capului unui copil, ceilalți crezând că îi făcuse o vrajă. Ca urmare a morții violente și a torturii de care a avut parte, el este considerat patronul spiritual al pacienților care urmează să fie anesteziați, precum și al medicilor care administrează anestezia.



Sfântul Fiacre, Sfântul patron al bolilor cu transmitere sexuală cunoștea secretele multor plante medicinale. Spre sfârșitul vieții sale, Sfantul Fiacre s-a stabilit în Franța unde a primit o bucată de pământ pe care și-a construit o colibă unde acorda îngrijiri medicale gratuite tuturor celor suferinzi. Sfantul Fiace a fost pomenit întotdeauna în rugaciunile celor suferinzi de boli cu transmitere sexuali, fiind în acelasi timp Sfântul patron al grădinarilor și al taximetriștilor.

Day 13

Somewhere you'd like to move or visit. 

Mmmm... Sunt multe locuri foarte bune pentru vizitat și altele care ți-ar face traiul unul de vis. 
Mi-ar plăcea să locuiesc, pentru o perioadă relativ scurtă, cam o lună, într-o țară din lumea a treia. Mi-aș dori asta, pentru că e o experiență inedită să vezi de aproape, modul autentic de viață al oamenilor care nu au curent, robinet sau calorifer. Să vezi cum își trăiesc viața de zi cu zi, cum acționează în diverse situații și cum reacționează la venirea unui străin în habitatul lor. Deși presupun că reacția lor nu va fi una foarte încântătoare și dulce, că nu au comitet de întâmpinare, eu sper totuși că am să pot dormi noaptea, fără sa-mi fie frică că ar putea intra cineva noaptea în umila mea colibă să-mi taie gâtlejul de orășean mai evoluat decât ei (no offense!). Mereu am fost fascinată de modul în care pot eu supraviețui (mai mult decât trăi) în condiții minimale.
Oricum, aș fi foarte mulțumită dacă în viață aș avea banii și timpul necesar să mă mut dintr-o zonă în alta, de preferat cât mai variate din toate punctele de vedere (oameni, cultură, zonă geografică, climă, istorie, faună/floră etc.) Dar cu o viitoare meserie de arheolog, tot ce e posibil!
De vizitat, ar fi ceva locuri, precum Egipt (care nu-mi scapă niciodată), Japonia, Rusia, Marea Britanie, Germania, Australia, SUA... 
Asta așa, ca să o luăm în linii mari.

miercuri, 18 aprilie 2012

Ce poți face cu 12.000.000 de oase umane?

Simplu! Poți face o biserică! Nu mă crezi? Here you go:

Sedlec Ossuary (Osuarul Sedlec, cunoscut și ca Biserica Oaselor) este o mica Biserică catolică, realizată în stil gotic, localizată sub Biserica Tuturor Sfinților din Sedlec, o suburbie a orașului Kutná Hora din Republica Cehă, fiind una dintre cele mai populare atracții turistice din țară. Osuarul ar avea între 40.000 și 70.000 schelete complete de om (mă gândesc cum de au făcut rost de atât de multe oase. hm.....) Oasele au fost aranjate în așa fel încât servesc drept decorații, dar și mobilă pentru capelă. 
Poate vă pare sinistru la prima vedere, dar cu siguranță e ceva minunat. E ceva cum rar întâlnești și pentru cei care au ocazia și își permit, cu siguranță ar trebuie să viziteze zona. Mie una, sincer, nu mi-a plăcut niciodată să întru într-o biserică, dar aici aș merge cu siguranță. Și ca viitor „cititor de oase”, m-aș topi de bucurie și extaz să am ocazia să intru și să mă pot holba în voie la toate oasele alea.











marți, 17 aprilie 2012

Hai cu turma!


Vorbeam zilele trecute cu un amic și la un moment dat l-am întrebat de ce tot timpul el e de acord cu toată lumea, îi plac toate chestiile nou apărute și se dă în vând după orice e nou, indiferent dacă e genul lui sau nu. Mi-a răspuns ca o face pentru că cei din jurul lui fac asta, el vrea să fie acceptat de cei din jurul lui și atunci, automat, îi plac aceleași lucruri ca celor din jur. 
Reacția mea a fost ceva de genul WTF? 
O persoană nu trebuie să fie condusă de regulile comercialului. Să fii unic și să ieși din tipare, să nu faci ce face toată lumea, să fii altfel, să aduci ceva nou față de cei din jurul tău e bine. Uneori e bine să fii diferit și de prietenii tăi. Nu te condamnă nimeni dacă tu ești diferit. Ca să fii acceptat de cei din jur nu trebuie să faci neapărat același lucru ca și ei. Nu trebuie să fii ca o maimuță care face tot ce vede. 
Atunci te pierzi pe tine însuți, nu mai ești unic, ești doar o copie a celor din jur. Nu mai ai nimic care să te definească pe tine ca persoană. Te poți defini doar prin trimitere la cei din jurul tău. Nu ai nimic special, nimic al tău, nimic care te face remarcabil. Până la urmă ai să ajungi cu totul să fii umbra prietenilor tăi. 

Să fii diferit de ceilalți, să ieși puțin din tipare, să nu te lași influențat de toată lumea, să nu faci tot ce fac prietenii tăi dacă nu-ți place înseamnă că ești TU! Și nu o copie a celor din jur. 

luni, 16 aprilie 2012

Arta de dragul artei

Pentru mine scopul artei nu este acela de a crea ceva frumos, ceva plăcut vederii. Scopul artei de fapt și de drept e acela de a transmite ceva, de a arăta lucrurile în mod diferit, de a aduce ceva nou, de a surprinde în primul rând. Și asta trebuie să fie făcută într-o manieră în care   să fie și plăcut vederii.  Așa că mulți au făcut, de când a luat omul dalta sau pensula în mână pentru prima dătă, artă de dragul artei. De ce?
De exemplu, cele mai bune picturi sunt cele care transmit ceva, care te fac să le privești minute în șir pentru a găsi mesajul sau pentru a-ți da seama ce vrea să spună pictorul prin desenul său. Treaba asta a făcut-o foarte bine Picasso, sau pictorii cubiști, dadaiști etc. Sau cei care au fost adepții artei abstracte. Ăia care te surprind, care lasă o amprentă. 
Și așa de plictisitoare, fără sens sunt cele care reprezintă portrete. Știți, pictura religioasă, portrete ale unor oameni înstăriși care vroiau portrete. Sau pur și simplu tablouri care reproduc imagini și situații banale. Da, dacă ele sunt reprezentate într-un mod unic, atunci e clar artă! Dacă un pictor reușește să vadă într-un lucru banal ceva neobișnuit, nebăgat în seamă, ceva ce nimeni nu a mai văzut până atunci și reușește să redea asta în pictură, atunci ce a făcut el a artă! E ca atunci când te uiți la un gândac, de exemplu, și în loc să vezi o chestie cu multe picioare care mușcă și îți mănâncă ficusul din bucătărie, vezi o creatură care e diferită de tine. Nu zi că e urât și nu te întreba cum poate să existe așa ceva în lume. Poate gândacul ăla se gândește „cum pot trăii creaturile alea gigantice așa, fără aripi, fără antene. Oare ele cum simt gustul, mirosul? Cum se pot descurca cu membrele alea așa mari și grele? Ce ridicol arată cu degete.” Așa e și cu arta. Trebuie să surprinzi ceva ce merită văzut, știut.

Analizați puțin comparativ primele două picturi cu ultimele două. Da, poate că primele două par desenate ca de un copil de 5 ani, dar transmit ceva, pe când ultimele două sunt doar niște picturi care reprezintă oameni și atât! Poate nici nu sunt cele mai bune exemple! Dar, uite ce drăguț arată pisica asta așa multicoloră cum se joacă cu un ghem de ață și face cu ochiul. Și la nenea ăla din dreapta. Sau or fi doi neni...
 

Cele mai ciudate 50 de legi din lume



    1. În Elveția este ilegal să trântești portiera oricărei mașini.
    2. În anul 1979 regimul politic din Irak a interzis filmele cu arte marțiale.
    3. În Danemarca legea permite deținuților să evadeze din închisori.
    4. În Myanmar este ilegal să accesezi Internetul. Oricine o face ajunge să stea ani buni după gratii.
    5. Pe timpul desfășurării Primului Razboi Mondial, bărbații care erau dovediți homosexuali, erau executați pe loc, fără niciun proces.
    6. În Singapore este contrar legilor acestei țări să mesteci banala gumă de mestecat.
    7. Datorită faptului că celebrul personaj animat Donald Duck nu purta pantaloni lungi, filmele de desene animate care-l aveau drept erou principal au fost interzise de lege în Finlanda.
    8. În anul 1935, guvernul României a introdus o lege prin care personajul de desene animate Mickey Mouse a fost interzis pe motiv că era atât de urât desenat încât speria copiii mici.
    9. În urmă cu peste 2.000 de ani, Caesar a interzis accesul carelor în Roma, pe motiv că încurcau și aglomerau circulația cetățenilor romani.
    10. În Marea Britanie legea permite oricărei femei gravide să urineze oriunde dorește, fără să poate fi trasă la răspundere.
    11. În Anglia oricine lipește greșit o marcă poștală care o reprezintă pe regină, poate fi acuzat de trădare de țară.
    12. În statul american Florida este interzis orice act sexual cu un porc spinos.
    13. În Texas, porcii care fac sex în apropierea oricărui aeroport încalcă o lege încă în vigoare care-i incriminează direct pentru astfel de fapte.
    14. În orasul Alexandria din statul american Minneapolis există o hotărâre legală care-i interzice oricărui bărbat caruia-i miroase gura a pește să aibă vreun contact sexual cu o femeie.
    15. În statul Carolina de Nord este interzis de lege să înjuri în prezența morților.
    16. Legile statului Ohio pedepsesc cu închisoarea pe oricine încearcă să îmbete un pește.
    17. În statul Florida, dacă o femeie nemăritată sare cu parașuta în zilele de sâmbătă, aceasta ajunge la închisoare.
    18. Tot în orasul Alexandria din statul Minneapolis, daca răsuflarea unui barbat miroase a usturoi sau ceapă, acestuia îi este interzis de lege să aibă orice fel de contact sexual cu soția sa.
    19. În capitala statului El Salvador, orasul San Salvador, există o lege care condamnă la moarte prin împușcare în fața unui pluton de execuție orice șofer prins băut în interiorul capitalei.
    20. În orașul englez York există încă în vigoare o lege datând din Evul Mediu care îi permite oricărui cetățean al orașului să ucidă orice scoțian întâlnit în York, doar dacă scoțianul vizat poartă asupra sa un arc și o tolbă cu săgeți.
    21. În Anglia anului 1837, daca un barbat săruta o femeie fără voia ei, exista o lege care îi permitea femeii sărutate forțat să îl muște de nas cât se poate de tare pe bărbatul vinovat.
    22. În statul american Vermont, pentru orice femeie care vrea să poarte o proteză dentară, este nevoie de acordul scris și semnat al soțului acesteia.
    23. Dacă ajungi cumva în orasul Logan County, să nu săruți niciodată o femeie care doarme, indiferent dacă îți este soție sau prietenă. Legile acestui oraș pedepsesc acest gest cu închisoarea.
    24. În Paraguay duelul este permis de lege atâta timp cât cei doi participanți la duel fac dovada că donează sânge spitalelor.
    25. Hipnoza este o practică interzisă în școlile publice din orașul american San Diego.
    26. În timpul regimului politic taliban din Afganistan, clericii musulmani au adoptat o lege care le interzice femeilor să poarte șosete de culoare albă pe motiv că astfel bărbații se excită sexual în preajma lor.
    27. În statul american Iowa, dacă un bărbat sărută o femeie mai mult de 5 minute neîntrerupte, fapta se consideră infracțiune, iar barbatul pătimaș riscă închisoarea.
    28. Acum circa 300 de ani orice cetățean japonez care încerca să părăsească Imperiul Soarelui Răsare era condamnat pe loc la decapitare pentru trădare de țară.
    29. În orasul Eureka din statul american Nevada legea interzice ca un bărbat cu mustață să sărute o femeie.
    30. În Bangladesh chiulitul de la școală este interzis de lege. Orice elev prins în afara orelor de curs ajunge la închisoare.
    31. Orașul St. Louis din Missouri are în vigoare o lege conform căreia este interzis ca un bărbat să salveze o femeie aflată în pericol dacă aceasta este îmbrăcată în pijamale.
    32. Pe teritoriul Franței este ilegal să dai numele de Napoleon unui porc.
    33. În orasul Baltimore din Maryland este ilegal să intri cu un leu într-o sală de cinema.
    34. Este contrar legii pentru orice cetățean britanic să moară în interiorul Palatului Parlamentului din Londra.
    35. Dacă ajungeți în orașul Miami din Florida rețineți că este interzis de lege să imitați orice fel de sunete emise de animale.
    36. În Bahrein este interzis de lege ca un barbat ginecolog să examineze direct organele genitale ale unei femei.
    37. În statul american Oklahoma orice persoană care se strâmbă în mod voit la un câine ajunge la închisoare sub învinuirea de agresiune asupra celui mai bun prieten al omului.
    38. În Liban, bărbaților le este permis să întrețină acte sexuale cu animalele de sex feminin. Dacă în schimb un bărbat este surprins în timpul unui act sexual cu un animal de sex masculin este pedepsit cu moartea fără niciun fel de proces.
    39. Singura țară din lume care nu a cenzurat niciun film porno este Belgia.
    40. În orasul italian Milano există o lege locală care îi obligă pe cetățeni să zâmbească tot timpul, cu excepția situațiilor când merg la spital sau la înmormântări.
    41. În statul american Washington, dacă un cetățean se laudă în public că are părinți bogați și influenți, persoana în cauză ajunge la închisoare.
    42. Exista o lege în orasul Oxford din statul Ohio care interzice oricărei femei să se dezbrace în fața unei fotografii care reprezintă un bărbat.
    43. Legile orașului Willowdale din statul Oregon interzic oricărui bărbat care face dragoste cu o femeie să înjure sau să blesteme pe durata întregului act sexual.
    44. În timpul oricărui act sexual petrecut în orașul Conorsville din Wisconsin, este interzis de lege ca un bărbat să traga cu o armă de foc în momentul în care partenera sa se apropie de orgasm.
    45. Orice femeie aflată pe teritoriul orașului Tremorton din statul Utah va ajunge la închisoare dacă face dragoste cu un bărbat în interiorul unei ambulanțe.
    46. În Indonezia legea pedepsește masturbarea efectuată fie de bărbați sau femei cu moartea prin decapitare.
    47. Până în prezent, 24 de state americane dau câștig de cauză divorțului intentat de orice femeie care pretinde că soțul său este impotent.
    48. Dacă ajungeți în statul american Kentucky, să nu transportați niciodată cornete de înghețată în propriile buzunare. Există o lege în vigoare conform căreia puteți ajunge la închisoare pentru această faptă.
    49. Dacă transportați o bombă nucleară în orașul Chico din California, sunteți pasibili de o amendă de doar 500 $.
    50. În Danemarca există o lege care îi obligă pe toți posesorii de automobile să se uite sub propriile mașini în căutarea unor eventuali copii ascunși acolo înainte de a urca la volan.

    Sursa: descopera.ro

    duminică, 25 martie 2012

    Day 12

    Bullet your hole day

    • Trezirea la 7:00
    • Mă pregătesc de școală și mă gândesc că vreau să vină ora 14:00 mai repede (deja)
    • Cafeaua de dimineață plus Momging talk (asta e un must do)
    • Școală (stat degeaba)
    • Școală (plictiseală)
    • Mai multă școală (I think I can get used to it)
    • Încă puțină școală (sometimes :)))
    • În sfârșit păpică :x:x (I have been waiting for you my hole life)
    • Teme/Bac/Vplay (la alegere :)))
    • Ies la „aerisit în oraș” (sometimes)
    • Leneveală prin pat (I missed you so much my warm bed) 
    • Curățenie/ mâncare
    • Mai multă leneveală (I promise I will never leave you again my dear bed)
    • Pătuc și Noapte bună


    sâmbătă, 24 martie 2012

    Day 11

    Put your iPod on shuffle and write 10 songs that pop up.


    Cum eu n-am iPod, am să scriu 10 melodii aleatorii din telefon.

    1. Alice in Chains - Heaven beside you
    2. REM - Losing my religion
    3. Social Distorsion - Story of my life
    4. Foreigner - Hot blooded  
    5. Nirvana - Come as you are
    6. Queen - The show must go on 
    7. Alice Cooper - Poison
    8. Pat Benatar - Hit me with your best shot
    9. Vama Veche - Cu tine
    10. Nirvana - Sliver

    joi, 22 martie 2012

    Day 10

    Discuss your first love and first kiss.

    Actually, prima mea iubire a fost una fictivă. Pentru propria siguranță nu dau nume :)) Însă, primul băiet cu care „am căzut în dragoste” a fost.... și cel care m-a sărutat prima dată. Hai că nu vă mai rețin cu dinastea și vă spun răspicat că e vorba de Andrei. Vreți mai multe detalii? A fost romantic și plin de tremurici primul sărut; nu l-am uitat nici acum. Și nici prima plimbare ținându-ne de mână. Anyway, Andrei a rămas my biggest love încă de atunci. 
    Pentru și mai multe detalii despre această poveste palpitantă, cu intrigi și puncte culminante, cu iubiri secrete și traume, nu evitați să ne contactați. :)))

    Cum să-l cucerești

    Câțiva pași simpli pentru a-l cuceri pe bărbatul vieții tale:

    • Wardrobe
    Pentru a ajunge direct în inima bărbatului mult visat trebuie să ai o ținută cât mai atractivă. O fustă scurtă de o palmă, un sutien cu sânii la vedere, o bluză cât mai transparent posibilă. Cel mai recomandabil este să purtați nuanțe de roz, galben sau roșu foarte vulgar. De obicei aceste culori prind foarte bine.
    • Make-up
    Se recomandă mult fond de ten, cel mai indicat fiind cu o nuanță mai închis decât culoarea tenului. Pentru ochi culorile roz, alb, gri metalizat sau negru, în cantități cât mai mari și să ocupe o suprafață cât mai mare în jurul ochiului. Pentru buze tonuri puternice de roz bombon; cu atât mai bine cu cât nuanța este mai stridentă și culoarea mai lucioasă. Pentru un efect și mai puternic încercați să vă colorați sprâncenele, într-o formă cât mai ascuțită și mai subțire.
    • Atitude
    Recomandabil este ca atitudinea dumneavoastră să fie una de zeflemea, de sictir și de plictis. Nu trebuie să luați în serios nici un bărbat, ci să faceți mișto de el, să îl luați în râs. Astfel el va fi și mai atras de dumneavoastră. Pentru și mai mult farmec, faceți cât mai multe fițe, cât mai dese, cât mai exigente și cât mai ieșite din comun. Reacționați ca din senin atunci când nu vă convine ceva sau când simțiți că bărbatul dorit nu este destul de afectiv. Defapt, este bine oricând să aveți reacții necontrolate, de orice fel. Limbajul ar trebui să fie foarte colorat, foarte elevat.
    • Do not forget!
    Mașina - roz. Telefonul - roz. Prietenele - mereu cu dumneavoastră, în caz că aveți nevoie la toaletă sau vi s-a rupt o unghie. Când un bărbat vă întreabă ce muzică ascultați, să nu faceți marea prostie de a spune că nu ascultați cele mai noi manele și hit-uri din club. Modul preferat de a petrece timpul liber este la „șoping” sau bârfind, iar activitatea preferată nu este în mod clar cititul. Meseria de viitor trebuie să se încadreze în următoarele: actriță, foto-model, cântăreață sau iubită de fotbalist. 

    Rezultatul final ar trebui să arate cam așa:
    P.S. În caz că aceste sfaturi nu dau roade, atunci dă-ți două palme și revino la realitate!










    marți, 20 martie 2012

    Day 9

    How you hope your future will be like.


    ...like a kickass archaeologist and anthropologist!

    luni, 19 martie 2012

    Day 8

    A moment you felt the most satisfied with your life.

    Încă țin bine minte acel moment, defapt acele zile în care m-am simțit că nimic nu mă mai putea opri. E vorba de zilele petrecute la Miercurea Ciuc, alături de arheologi din țară și de prin lume.
    M-am simțit extraordinar de satisfăcută, mai ales atunci când găseam eu, cu mâna mea cioburi și oase lăsate acolo de mii de ani. Te face să fii pe culmile victoriei când știi că tu ești primul care a găsit ceva după atâția și atâția ani. E un sentiment superb. Era bine să știu că știu că nu voi fii un total failiure în viitoarea mea carieră; și asta te face să te simți extraordinar, să știi că poți contribui și tu cu ceva. 
    Oricum, acelea au fost „zilele mele de glorie”, în care eu m-am simțit extraordinar de mândră  de mine, la fel și cei din situl arheologic cu care am lucrat, familia și prietenii. 

    Comeback!

    Știu că au trecut zile de când nu am mai scris nimic, atât din cauza internetului care se încăpățâna să funcționeze dar și a timpului care nu m-a lăsat. 
    O veste foarte importantă mi-a făcut săptămâna trecută una minunată: am primit într-un final răspuns de la universitatea la care chiar îmi doream să merg [University of Aberdeen - Scoția, acolo la pinguini :))] și a fost unul afirmativ. Acum mai trebuie să iau BAC-ul cu cât vor ei și gata, I'll be going Scottish, baby!

    luni, 12 martie 2012

    Day 7

    Your zodiac sign and if you think it fits your personality.

    Zodia mea este LEU și eAstrolog zice așa:
    Nativul din zodia Leu este încrezător în propriile forțe, mândru, generos; știe să își reprezinte interesele, îi place să atragă atenția, poate fi condescendent. Nativul Leu este conștient de propria valoare și este mereu preocupat ca meritele să-i fie recunoscute în mod corespunzător și să iasă în evidență. Are o mare nevoie de respect. Este ambițios și creativ. Știe să își creeze apariții de efect. Vrea să fie "vioara întâi", își organizează succesul, caută prestigiul social. Este drept și mărinimos. 
    Uneori, nativul din zodia Leu poate părea arogant. Amorul propriu și auto-admirația îl pot costa simpatia celor din jur. Îi plac aparițiile teatrale, iar în familie tinde să adopte rolul de stăpân. Sentimentele sale puternice îl pot duce la speculații și aventură. Poate fi egoist. 


    Da, sunt  al naibii de mândră... numai că ce zice mai sus nu se referă la a fii mândru de alții... Da, eu zis că sunt generoasă. Normal că îmi place să fiu în centrul atenției și să-mi fie recunoscută munca. Dăăă! Who the fuck does not want that?
    Ambițioasă și creativă? Hm... I have heard that one before! Da, sunt „modestă” și afirm să sunt creativă și ambițioasă. Și uneori enervant de optimistă :))

    miercuri, 7 martie 2012

    Day 6

    Write 30 interesting facts about yourself.

    1. Sunt al naibii de încăpățânată.
    2. Mereu mi-am dorit să fiu ochelaristă.
    3. Sunt înnebunită după rodii și pepene galben.
    4. Până am intrat la liceu am fost o persoană perfecționistă; probabil de asta mulți  urau atunci.
    5. În școala generală am luat numai premii de excelență.
    6. Deși sunt la profil uman, în generală am fost olimpică și la matematică.
    7. Îmi e frică de mor de clovni.
    8. Nu-mi place să mă descriu.
    9. Am fost operată când aveam numai 3 ani, la București.
    10. Prima meserie pe care mi-o alesesem când eram mică era de musafir.
    11. Am avut un vis de a deveni cândva președintele României. Chiar am susținut cu tărie treaba asta.
    12. Îmi place să fac liste de tot felul.
    13. Urăsc să fiu trezită din somn.
    14. Îmi e frică de întuneric.
    15. Nu cred în divinitate sau putere spirituală.
    16. Fac colecție de pietre :)) deși nu pun orice bolovani... 
    17. Cel mai frumos exemplar din colecția mea de pietre e una roșie adusă din Ierusalim.
    18. Am peste 20 de cărți numai despre Egipt și cel puțin 30 de obiecte legate de Egipt.
    19. Când sunt supărată mănânc cel puțin 3 ciocolate.
    20. Sper să am nervi  și răbdare să termin cartea pe care am început-o acum mult timp.
    21. Vreau să am 3 copii și îmi doresc ca unul din ei să devină arhitect.
    22. Îmi e sincer frică de momentul în care o să mă văd în Anglia la facultate.
    23. Sunt claustrofob, așa de tare încât uneori mă sufoc dacă am ușa camerei închisă.
    24. Odată am visat o săptămână întreagă că eram fugărită de un dinozaur.
    25. M-am urcat într-un singur copac în viața mea, o singură dată, și atunci am căzut.
    26. Am rău de mare și înălțimi.
    27. Când aveam 5 ani spuneam tuturor să vreau să mă căsătoresc cu un bărbat gras, chel și cu burtă. Acum mi-a trecut :))
    28. Mă urăsc că m-am lăsat de pian după atâția ani de studiu.
    29. Îmi e frică că într-o zi voi pierde cei mai dragi oameni din cauza unei greșeli.
    30. Am fost îndrăgostită nebunește de o vedetă cam vreo 2 ani de zile și îmi doream copii cu el.


    marți, 6 martie 2012

    Day 5

    A time you thought about ending your own life.


    Cred că problema asta e puțin cam personală și înafară de cei mai buni prieteni, nimeni nu ar trebui să știe detaliile. Oricum, părerea mea e că fiecare om are dreptul de a pune capăt vieții lui atunci când vrea. Eu consider că omul e liber să-și ia zilele oricând, pentru că, până la urmă, e vorba de viața lui și nimeni nu are dreptul în a intervenii în sensul morții. Știu că acum mulți vă uitați urât la mine pentru că am zis mai sus, cu alte cuvinte, sinuciderea e cea mai bună metodă de a muri. Da, este. Deși asta e aplicabil nu acum, la 18, 20, 25, 30 de ani, ci după 60, 70 încolo, când o să-ți fie greu să te duci până și la baie.

    Da, am gândit de multe ori asta, dar după cum vedeți, acum sunt aici, deci totul s-a terminat cu bine. Pentru asta mulțumesc unor persoane care m-au trezit, la propriu și la figurat, la realitate. Mai mult de atât nu pot spune, sorry!

    luni, 5 martie 2012

    O, și te-ai făcut bărbat!

    Unii consideră că ești matur atunci când realizezi că nu mai ești copil, că nu te mai poți juca cu puța în țărână, că nu mai poți sta la filme nopți întregi, că nu-ți mai permiți cluburi în fiecare zi de weekend sau că nu barza te-a adus și Mos Crăciun e doar un mit. 
    Eu zic că suntem maturi atunci când începem să gândim chiar realist, atunci când suntem conștienți în adevăratul sens al cuvântului de toate cele ce mișcă în societate, în jurul nostru. Atunci când realizăm că banii din portofelul părinților veneau din munca lor asiduă și zilnică, că totul, chiar și o plimbare în parc, poate costa, că oamenii din jur nu sunt ceea ce par, că în viața reală nu primești pe tavă tot ceea ce visezi și îți dorești, ca atunci când erai copil și te dădeai cu fundu de pământ de două ori și mama îți cumpăra jucăria aia foarte scump pe care tu o doreai cu ardoare
    Totuși, poți să fii matur și încă în pielea unui copil, să te bucuri de fiecare lucru, să joci și șotron, să te uiți cu prietenii la filme toată noaptea. Asta e frumusețea în a fi matur, că întotdeauna te poți cufunda pentru un timp în visare și să fii din nou un mic omuleț fără griji, sarcini și probleme de rezolvat pe toate fronturile.
    Chiar îi admir pe acei copii care, în ciuda vârstei lor fragede, gândesc foarte deschis, foarte matur și obiectiv. Bine, nu în mod excesiv, nu cei care exagerează. Sunt doar copii care văd realitățile în care trăiesc. Aceștia sunt cei care, atunci când vor ajunge adulți, vor avea un cuvânt important de spus în societate. Bravo lor!
    Până la urmă, poți să fii ori un matur în pielea unui copil, ori un copil în pielea unui matur.

    Day 4

    Your views on religion.


    De-a lungul timpului, religia a jucat un rol esențial în dezvoltatea popoarelor și formarea oamenilor. Dar, cu cât tehnologia evoluează noi teorii sunt descoperite, iar puterea cuvântului creștin devine din ce în ce mai mică. Oamenii încep să își pună întrebări din ce în ce mai serioase și să caute ei singuri răspunsuri. Astfel să sintagma „Crede și nu cerceta” nu se mai aplică în ziua de astăzi, devenind mai degrabă „Cercetează înainte de a crede”. Nimeni nu mai afirmă acum existența unui Dumenezeu concret fără anumite dovezi clare, fie materiale sau spirituale. Despre cum se ceartă unii și azi despre cum a apărut lumea, omul etc. nu mai zic pentru că știți și voi prea bine.
    Personal, nu cred că religia ar trebui să fie o caracteristică esențială a unui individ, ca să putem spune că excludem anumite persoane doar pentru că au o anumită religie. Religia nu ar trebui să fie un factor definitor al omului. Toți trebuie să fim egali și să avem aceleași șanse în viață, în ciuda credinței. Dacă o anumită persoană alege să creadă în ceva anume, atunci noi nu o putem opri. Ea a ales singură și de bună voie acea cale și nu trebuie să își ascundă credința, indiferent care ar fi ea. A ales pentru că așa a vrut, simțind că accea este cea mai bună cale de atingere a divinului. Eu sunt de părere că oricine trebuie să își aleagă credința în funcție de ceea ce simte într-adevăr, ceea ce i se pare lui adevărat și sincer și să nu fie influențat în decizie de anturaj sau familie.Având în vedere faptul că în zilele noastre tot mai mulți se declară ca fiind atei, probabil că Biserica nu va mai avea niciodată acel rol primordial în stat. Oricum, și asta cu ateismul e de două feluri: poți chiar să negi existența unei ființe invizibile sau doar să o faci de ochii lumi, ca să fii tu ăla mai șmecher cu viziuni abstracte.
    Părerea mea este că, atâta timp cât cei din jur nu îți fac rău sau nu te corup în privința religiei, cât nu încearcă să te convingă să te convertești la religia lor, fie ea creștină sau ocultă, atunci acea persoană nu trebuie condamnată. Poate crede în continuare în ce vrea, doar pentru ea, nu și pentru cei din jur. Toți avem drepul de a crede în ceea ce vrem, de a ne ruga la ceea ce credem, și de a îi respecta pe cei din jur împreună cu ideile lor.
    Totuși, nu cred că religia, credința în Dumnezeu va dispărea complet, pentru că mereu vor fi oameni care vor apela la Divin, for fi oameni care vor crede în Superioritate. Probabil acesta este și motivul pentru care, în trecut, atunci când era o altă mentalitate și un alt mod de viață, oamenii au ales să creadă în Dumnezeu. Aveau nevoie de ceva superior. Știau că mereu va exista cineva sau ceva acolo sus care îi poate ajuta, care este acolo necondiționat și la care pot apela de fiecare dată când au nevoie.
    Dar, oricare ar fi credința unei persoane, fie că este un fundamentalist creștin sau un ateu determinat, noi, ca oameni egali, nu o putem judeca sau condamna.
    Vă las să comentați următorul citat: „Dumnezeu a murit!” (Friedrich Nietzsche)

    duminică, 4 martie 2012

    Day 3 (30DC)

    Your views on drugs and alcohol.


    Cei care mă cunosc știu ce părere am eu vis a vis de alcool și droguri. 
    Alcoolul consumat peste măsură și drogurile mi se par cea mai lașă metodă de a confrunta viața sau o problemă care ți s-a ivit. Zic asta pentru că majoritatea celor care beau până cad sub masă o fac fie ca să se dea mari, fie ca să uite de anumite probleme. Și cu drogurile tot cam pe acolo; ori ca să-și satisfacă curiozitatea ori ca să pară mai mari și mai șmecheri în fața prietenilor. Cam asta e părerea mea, pe scurt!

    sâmbătă, 3 martie 2012

    Day 2 (30DC)

    Where you'd like you be in 10 years?

    10 ani de acu` încolo înseamnă că am facultatea și masterul terminate, indiferent dacă voi studia în acest paradis numit România sau voi fi plecată prin străinețuri. Aș vrea ca la 28 de ani să ajung un arheolog bun, cu o carieră strălucitoare în față și cu un schelet un sertar :))
    Sper ca până atunci să am o familie, una simplă și fericită. Chiar mă imaginez cu un bebe mic în brațe și cu burtica mare :x Că până la urmă, dacă vreau 3 copii, trebuie să ma grăbesc puțin, să nu ajung să îl fac pe ultimul la 40. Deși, cariera va fii întotdeauna mai sus decât familia, cel puțin până când mă vad cu un serviciu stabil și bine plătit.
    Poate că în 10 ani de acum încolo o să reușesc să ajung cel puțin în Egipt, dacă nu și în alte țări pe care vreau să le vizitez. 
    Oricum ar fi, știu că viitorul meu sună bine! A vorbit optimista din mine :))

    joi, 1 martie 2012

    30 days challenge (+ Day 1)

    Dacă tot îmi plac mie provocările, am zis să o preiau și pe asta.



    Day 1 

    Eu zic că nu mai are rost să scriu, totul se înțelege din postul ăsta