luni, 26 decembrie 2011

Dacă îmi place Crăciunul?

Știu că o să atrag mulțte comentarii negative cu acest articol, dar eu tot îmi exprim părerea.
Nu-mi place cum se manifestă la noi Crăciunul și în mod special cel de anul acesta. De ce? Pentru că oamenii au uitat de ce e importantă noaptea de 24 decembrie. Întradevăr, eu nu dau doi bani pe semnificația creștinească a acestei zile și asta pentru că nu o fac cu nici o sărbătoare din calendarul creștin. Dar, cei care se consideră cu Dumnezeu în suflet și cică sunt duși pe la biserică, ar trebui să se simtă puțin. Și ce-i drept, mulți nici nu știu că pe 24 noaptea s-ar fi născut Isus, sau, ca și mine, they don't give a damn on that. 
O altă chestie: nu e deloc drăguț să vezi oamenii cum se îmbulzesc în orice magazin doar ca să cumpere ceva. E ridicol să te împingi în toți care îți ies în cale doar ca să prinzi tu primul ciolan de porc sau prima halcă de carne proaspătă de vită. Lasă, că noi intrăm în spiritul Crăciunului agățând cât mai multe reduceri... 
Colindători anul ăsta.... nulla, nada, niente, nothing, zero! Sau poate vreo 2-3 copilași rătăciți, care încă mai simt puțin Crăciun autentic. În rest, doar persoane care îngaimă două note muzicale, laudă puțin nașterea pruncului și deja vor bani. Atât! 
Nu mai zic de cât de frumos sunau aseară, defapt pe la 12 noaptea, probabil niște mini-bombe lângă casa mea. Și au bubuit așa petarde, sau ce or fi fost, copii ăia nenorociți, vreo jumătate de oră. Până li s-a terminat carbidul și au zis că mai bine pleacă acasă, că noi și așa aveam inima în gât de atâtea geamuri zguduite în miez de noapte. 
Măcar avem orașul frumos împodobit! 
Nu spun că nu e frumos Crăciunul. Spun că anul ăsta, mai presus decât ultimii, a fost cel mai dezastruos... Pentru că lumea s-a gândit mai mult la ce cadouri minunate să cumpere „celor dragi”, la cât de mult o să petreacă cele trei zile de Crăciun și la cât o să trebuiască să dea jos după aceste zile de ospăț regal!

Crăciun fericit în continuare!

Un comentariu:

  1. La faza cu colindatorii asa e....nu ca in alti ani...numa tiganii pastreaza traditia "colectatului" de bani cu vesnicul "Domn DOmn Sa-naltam" si ala se aude ca.....nu mai zic...

    RăspundețiȘtergere